2017

REVIEW : POND'S Magic Powder

7:29 PM


Good morning good people!

Selamat pagi, selamat hari Senin! How's your weekend?

So welcome back to my blog, and today aku akan nulis review lagi. Apa ya yang akan aku review?
Nah, buat kalian pecinta makeup, aku yakin 100% kalian semua udah pernah denger si lucu mini imut dari Thailand ini. Ini sempet booming dan hits banget termasuk di Indonesia (sampai sekarang sih kayaknya masih booming ya). Sayangnya, produk ini ga masuk di Indonesia, katanya sih cuman ada di Thailand saja. Btw, ini memang belum ada nomor BPOM nya sih, mungkin itu juga jadi salah satu alasan kenapa di Indonesia belum bisa masuk produk ini. Nah, please welcome, POND'S Magic Powder! Yay, kebetulan aku baru balik dari Thailand dan beli produk hits ini buat dicobain dan direview soalnya jujur penasaran juga sih, kok bisa hits banget.


Nah ini lah penampakannya. Actually, yang booming banget itu yang BB, cuman disini aku cobain ketiganya karena mau liat apa sih bedanya dari si ketiga mini ini. Jadi variannya ada POND'S Magic Powder Angel Face - Pinkish White Glow, POND'S Magic Powder BB, dan POND'S Magic Powder Angel Face - Natural Mattifying. Yuk kita cussss ke masing-masing baby ini.

1. POND'S Magic Powder Angel Face - Pinkish White Glow



Well, ukurannya exactly semua sama dan beratnya yaitu sekitar 50 gram. Kalau di packaging ini mereka claim kalau bedaknya mengandung UV A dan UV B protection. Katanya juga ini lebih cocok untuk kulit kering. Mari kita bedah dalamnya.


Tutupnya seperti ini, tinggal diputar dan taraaa terbukaa~




As you can see, warna bedak tabur yang jenis ini pink. Pas ditabur, baunya langsung semerbak, harum banget sih ini, kayak harum bunga gitu. Tapi emang baunya agak sedikit berlebihan, mungkin kalau orang ga suka bau yang harum menusuk, akan kurang suka. Tapi aku pribadi sih suka. 
Time to blend it! Pas di blend, warnanya jadi putih. Oh iya, di packaging kan ini tulisannya Pinkish White Glow yah, i know why kenapa ditulis begitu. Actually, dalam bedaknya ada glitternya! Pantes jadi bling-bling glowing gitu. Tapi glitternya ga banyak kok, dikit aja. Masih dalam batas wajar, hehe. Habis itu aku coba blend semua buat liat hasil finishingnya. Hasilnya memang kulit jadi lebih cerah dan lebih putih. Mungkin makainya jangan terlalu banyak nanti bisa jadi warnanya keputihan banget. Untuk teksturnya ya sama seperti bedak tabur lainnya, ringan. 

2. POND'S Magic Powder BB



Nah this is it! Ini sih bisa dibilang "Star" dan "Best Seller" nya dari antara 3. Kebanyakan orang pasti belinya yang ini nih. Mungkin karena ini beda dari yang lain, karena bedak tabur yang mengandung BB. Mereka claim bedak ini bisa menyerap minyak berlebih, menyamarkan bekas jerawat, dan juga mengandung UV A dan UV B protection. Yuk bedah dalamnya!


Tutupnya masih sama ya, bukanya juga diputar~





Untuk varian yang ini, bedaknya warna beige gitu. Dalamnya juga ada glitternya guys, tapi yang ini lebih banyak. Kalau kamu bener-bener perhatiin bakal keliatan, tapi kalau engga ya mungkin ga bakal nyadar. Kemarin aku juga ga sadar sih, pas foto kena cahaya flash kamera, eh baru keliatan itu si bling-bling. Makanya aku ada foto pkai flash kan, cuman tetep aja hasil foto ga bisa terlalu keliatan, beda saat liat pakai mata sendiri. 
Baunya harum banget kurang lebih sama kayak yang Pinkish, pas di blend hasilnya jadi putih juga, tapi pas udah blend total, warnanya sangat natural, hampir sama kayak kulit aku. Mencerahkan juga, tapi tidak secerah yang Pinkish. Teksturnya kurang lebih sama sih, ringan juga. Banyak banget orang ngereview katanya ini juara banget untuk oil-controlnya. Well, i think it is worth the hype!

3. POND'S Magic Powder Angel Face - Natural Mattifying



And last but not least, the blue one! Kalau si biru ini, mereka claim ada UV A dan UV B Protection juga, dan hasil yang natural matte. Mari kita bedah!


Tutup masih sama ya, diputar~




Warna bedak yang satu ini adalah putih. Ga cuman warna packaging yang berbeda, ternyata yang ini ga mengandung glitter sama sekali. That's why mereka bilang kalau ini yang paling natural dari yang lain. Dari antara 3, ini yang paling harum banget. Tapi aku masih kuat sih soalnya harumnya masih bisa dibilang soft. Pas diblend, warnanya jadi putih juga. Total blend nya jadi putih dan cerah sama kayak yang Pinkish. Bedanya, yang ini lebih natural banget berasa kayak pakai bedak bayi gitu. Tekstur ringan juga. Hasilnya memang lebih matte daripada Pinkish dan BB.


Nah demikian review bedak hype Thailand dari aku! Semoga bermanfaat buat semuanya. See you di review aku selanjutnya!


@jssicanovia

2017

REVIEW : SPA ESSENTIA

3:53 AM

Hello, welcome back to my blog! I just arrived home and are you ready for another product review? YESS!

So few weeks ago, Clozette Indonesia sent me several products from SPA ESSENTIA. FYI, Spa Essentia is a product for your body with a mixture of natural ingredients that are useful for the face, body and hair.


Should i just go through one by one?

1. Skin Refiner Face Milk Cleanser


Skin Refiner Face Milk Cleanser contains avocado oil that proved as an effective treatment for acnes
and blackheads. Vitamin E is able to block free radicals from our body and also Aprikol Kernel Oil
can make our face skin smoother. This cleanser is able to remove all dirt on our face.



As you can see, the texture of Skin Refiner Face Milk Cleanser is like lotion with white color. It really soft and smell like spices. Not a fan of spices smell, but it still okay for me.
I use this cleanser every morning before go to work and evening after work. Well, for me, it doesn't really work when it comes to remove my daily makeup. But, honestly, i feel relaxed after using this, maybe because of the smell. I feel like doing spa by myself at my home.

For the price of this Skin Refiner Face Milk Cleanser is IDR 120.900 (100 ml).


+ Cute packaging, especially for travelling

+ Smell good for you who love traditional or spices smell
+ Soft texture

- The smell is maybe too strong for some people
- Kinda pricey for 100 ml
- Not really able to remove my daily makeup

2. Skin Refiner Face and Eye Day Lotion 


A moisturizing lotion that contains wheat protein oil, UV protectant, vitamin E oil, chamomile extract, geranium essential oil, lavender essential oil, rose essential oil, patchouli essential oil, and orange essential oil.
Wheatgerm (wheat protein) that's lightweight and sinks right into the skin, it nourishes as it regenerate and heal scars, contains natural SPF which protects you from the sun rays. Geranium reduces scars, lavender that acts as anti-bacterial, reduces sebum and scarring, rose promotes beautiful complexion as it gives a healthy and youthful appearance, patchouli reduces appearance of aging and tighten skin, and orange acts as a natural skin brightener.



First thing of this lotion that attract me is the packaging. The glass bottle and silver pump. I really love this packaging and it really easy for us to measure the amount of lotion. The texture is soft with white color and easy to absorb into skin. You may use this lotion all over your face and around your eyelid or under eye. Avoid direct contact with eye. 
The price is IDR 149.900.



+ Love the packaging!
+ Absorb fast into skin
+ Moisturizes the skin

- The smell is maybe too strong for some people
- Pricey

3. Skin Refiner Body Moisturizer


This is a body moisturizer with vitamin E that help to moisturizes and maintain your skin elasticity. Vitamin B5 as UV protectant will protect your skin from direct sunlight and Aprikot Kernel Oil will make your skin look younger because of antioxidants and anti-irritant.




The texture of this moisturizer is soft with white color also. It absorb fast too into skin. Because it contains UV Protection, absolutely you don't need to worry if you are doing outdoor activities.
How about us who always stay in an air-conditioned room? You also don't have to worry since this moisturizer will help you to moisturizes and maintain your skin elasticity. Dry skin, NO MORE!
The price is IDR 100.000 (100 ml).


+ Absorb fast into skin
+ Good smell, not too strong
+ Moisturize my skin

- Kinda pricey for 100 ml

4. Skin Refiner Body Scrub



Skin Refiner Body Scrub is a natural body scrub that will make your body smoother because it contains Vitamin E as antioxidants and anti-aging to your skin. It also contains Avocado Seeds that will remove dead skin cells and stimulates skin cell regeneration.



The texture is similar with other body scrub. The color is brown and the smell is pretty strong, another spices smell. Skin is really soft after using this scrub. The price is IDR 100.000 (100 ml).


+ Really soft
+ Able to remove dead skin

- The smell is too strong

5. Skin Refiner Face Scrub


This is a natural face scrub that will make your face younger by vitamin E that works as natural moisturizers, the charmomile extract also makes your skin smoother by stimulates cell regeneration.



The texture and the color are similar to body scrub. The smell is kinda strong too. The packaging is super small, only 40 ml. But it really easy to carry especially for travelling. The price is IDR 99.900 (40 ml).


+ Packaging is suit for travelling
+ Soft skin result

- Smell is too strong
- Pricey


Owkay! That's all for today review. If you are interested with these products, you can purchase them from their website www.spaessentia.com. Hope you enjoy my mini review, and see you on my next post! Once again thank you Clozette Indonesia and Spa Essentia, major love!


@jssicanovia

2017

Modern Ethnic

8:12 PM

Happy Monday Happy People!
Who loves Monday? I guess almost all people really hate Monday. Back to school, back to work, back to reality, wake up early, catch up with traffic jam. Everyone wants to skip this day. Some quotes say "Dear Monday, I want to break up"
Lol
Me myself, sometimes also hate Monday. I wish i could get back my weekend. No need to set morning alarm, no need morning shower, sleep all day, curl up in bed. But these days i realized, why do you hate Monday? Monday didn't do something wrong. Monday is a brand new day. It stands for new opportunities. Another quote says "People who hate Mondays, don't hate Mondays. They hate their jobs."
I can relate. If you don't love your job, you will not enjoy it. So, pick your dream job, do what you love, and you'll love Monday as you love your job. Do work you love and Monday will feel great!
Yay It's Monday, Don't Forget to Shine! Time for a new outfit post! 



Just a quick outfit post. I wore asymmetric batik top and pair it with jeans and wedges to make it looks modern chic. The top is super love, i really love the style, motif, and color! 






Batik Top : The Rosemary
Wedges : Little Thing She Needs

@jssicanovia

Instagram